Wie zijn wij?

De Damstampers kenmerken zich sinds 2003 door de passie en liefde voor muziek, bij voorkeur de dweilmuziek.

Het liefst op een beleefde manier, maar soms gaan we helemaal los. De muziek wordt veelal geschreven/gearrangeerd binnen de eigen gelederen waardoor het de eigen Damstampersound behoudt. Deze Damstampersound laat zich niet makkelijk omschrijven; je moet het beleven om het te begrijpen. Samenspel en saamhorigheid zijn hierbij essentiële onderdelen.

Damstamperen: de Damstamper maakt geen “gewone” muziek, de Damstamper damstamperd, hij speelt de geschreven muziek vol overgaven en passie. En wel iedere donderdagavond in het gebouw van CV d’ Ossenknarren. Van 20:00 tot 22:30 is er tijd om nieuwe muziek in te studeren, bestaande muziek te perfectioneren, en de nodige danspassen uit te proberen. Natuurlijk gaat dit allemaal gepaard met het nodige plezier.

Wij zijn geen muziekschool, en geven dus geen muziekles. Van iedere (aanstormende) Damstamper verwachten wij dat ze noten kunnen lezen en weten hoe hun instrument bespeeld moet worden. Vandaar dat enige muzikale ervaring van de nieuwe Damstamper wel een vereiste is.

Wekelijks repeteren is natuurlijk leuk en gezellig, maar uiteraard bestaat er een drang om onze kunsten te tonen aan publiek. Dit gebeurt vooral bij festivals en andere optredens. Die optredens kunnen van alles zijn, van een feestje voor André van Duin, het wakker toeteren van iemand voor een radioprogramma, tot het begeleiden van een bruidspaar door het centrum van Amsterdam. Ook tijdens het WK en EK voetbal zijn de Damstampers altijd wel ergens te vinden. In de maand november en begin december zijn de Damstampers over het algemeen geen Damstamper maar transformeren ze in Strooinootje, om de Goedheiligman te kunnen assisteren tijdens zijn missies.

Eigenlijk is er dus niet echt een goede manier om kort en krachtig de Damstampers te omschrijven. Dweilorkest De Damstampers is een beleving. Iedereen is van harte uitgenodigd om de Damstampers een keer te komen beleven op een festival of bij een ander optreden (zie de agenda). Uiteraard ben je ook van harte welkom op één van onze repetities., maar neem dan vooral even contact op van tevoren.